2012. június 13., szerda

Ring Café


Első utunk a Ring Caféba vezetett. Hatalmas elvárásokkal és rendkívül éhesen érkeztünk meg. A hely maga nagyon jól néz ki, kényelmesek a székek, minden ok. A pincér kifejezetten értelmes, abszolút profin teszi a dolgát.
Rögtön megkérdeztük melyik a legnagyobb burger, mert abból egy mindenképpen lesz. Meg akartuk kóstolni az angus burgert is, de az sajna nem volt készleten. Érdeklődtünk női burgerek felől, hogy melyik a kompatibilis, kaptunk is egy ajánlást. Mivel nagyon éhesek voltunk kértünk előre egy kis csipegetni való nachost meg humuszt. Inni különböző fajta limonádékat kértünk, mindegyik nagyon finom volt.






Kb. 5 perc után kijött az előétel, de inkább ne tette volna, mert igen felejthető élményt nyújtott. Arra jó volt, hogy nem változtunk át Hulk-á az éhségtől, pedig nagyon közel voltunk már ahhoz az állapothoz. Az előételt gyorsan elpusztítottuk, majd vártuk a lényeget.

A burgerek szerencsére hamar jöttek, ám ez is kissé csalódást okozott. A legnagyobb és a női burger között nem volt szemmel érzékelhető különbség, és nem a női volt a nagy! Ez rögtön egy kissé felzaklatott! A zsemle egyáltalán nem oda való, agyon lisztezett teremtmény volt, ami rendkívüli módon lerontotta az összhatást. Kár érte, pedig a zsömle közt lévő anyag egész finom volt. Érződött, hogy jó alapanyagokból készült és az arányok is jók voltak, habár egy 1,5-ös szorzót nyugodtan rádobhattak volna az egészre.

Bőven maradt hely desszertnek, amiben nem lehetett kifogást találni. A brownie és a csokis sajttorta elsőrangú volt.
Összességében jót ettünk, a végére jól is laktunk, de a burger csalódást okozott. Nem lettünk az első harapásra szerelmesek. Ha a zsemlét lecserélik, akkor talán. A hely inkább drágább mint olcsó, de nem vészes. Jó kis hely, de ha igazi burgerfalásra vágysz, akkor nem ez a Te helyed!

Krisz rigolyái:
Számomra a hamburger - mint szent étek - fogalma több attribútum jelenlétét is megköveteli; ilyen a megfelelő zsömle...és e jelen esetben nem is folytatnám a sort. A lisztfelhőbe burkolózó ciabatta nem tartozik a kívánatos hamburger-alapanyagok sorába. Ha húsos szendvicsként tálalták volna fel számomra a szóban forgó táplálékot, valószínűleg elégedetten nyugtáztam volna az eseményt, de mint a hivatalos Burgerfalovak egyik képviselője, ezt tarthatatlan állapotnak vélem. Ezért a rám ruházott hatalmammal élve, ezennel megvonom a Hamburger megnevezést az ominózus szendvicstől.


Végső értékelésünk 1-től 5-ig:



Idike
Krisz
Petika
Burger (íz)
4
3
4
Burger (méret)
3
2
2
Ár
3
3
3
Kiszolgálás
5
4
5
Összpontszám
3,75
3
3,5



A végső pontszám: 3,42




4 megjegyzés:

  1. Lehet,hogy elfogult vagyok, de vállalom, mert ismerem az " írót ". Rengeteget nevettem az elmarasztaló , de bizonyára való értékeléseken.De azért remélem jól laktatok!

    VálaszTörlés
  2. Én is ettem már ott. A méret valóban hagy kivetni valót. A zsemle pedig a belvárosi úri huncutság terméke, meg a gondoljuk újra a hamburgert elv eredménye. Az összhatás valóban nem rossz, de a 1,5szeres szorzót ár növekedés nélkül én is támogatnám. Bár Andrássy út, palifogóhely, ha így nézzük még olcsó is.

    VálaszTörlés
  3. óriási csalódás volt!! A hús sületlen, zsíros, az adag minimál, minden drága. Az egyetlen pozitívum, hogy bejöhetett a kutya.

    VálaszTörlés
  4. Nem vagytok teljesen normálisak, a mekis meg büfés burgerhez szokott gyomrotok a hibás. Ez a város egyik legjobb hamburgerezője, a cibatta tökéletes, az ízek tökéletesek, és ha zabálni akarsz egyél otthon májkrémet kenyérrel. Egy gasztro író!!

    VálaszTörlés